БългарияНа Фокус

БСП няма да върне сега надвзетите субсидии – нямат пари

БСП няма да върне веднага надвзетите от държавата субсидии, обясни в кулоарите на парламента лидерката на партията Корнелия Нинова. По думите й социалистите вече са похарчили всички средства и няма как да върнат каквто и да било остатък. 

“Към момента ние не разполагаме дефакто с тези пари. Имали сме ги преди половин година”, призна Корнелия Нинова.

Според справката на Министерство на финансите БСП има да връща 4 299 690 лева заради това, че, както и на останалите формации, е получава не по 11 лв., а по 13 лв. 

“Надвзетите пари ще ни бъдат удържани от следващата субсидия”, каза лидерът на БСП.

Тя уточни още, че социалистите са похарчили наличните пари от партийните субсидии, като 2 млн. от тях са отишли по кампанията за евроизборите, а 1,5 млн. – за старта на партийната телевизия и още толкова са похарчени за издръжка на партийните структури.

Тя потвърди, че ПГ на “БСП за България” ще се включи в консултациите за това с колко да се намали размерът на партийната субсидия, което е най-разумното нещо – да седнат всички в НС и да се разберат без емоции за размера на субсидиите.

Припомняме, че предложението на ГЕРБ, което беше подкрепено на първо четене и от коалиционните им партньори в ОП е субсидията да стане 1 лев на всеки получен действителен глас. От ДПС предложиха 0 лв., а БСП е против толкова драстичното намаляване на субсидията, защото по думите на социалистите това облагодетелства ГЕРБ. 

След Коалиционния съвет между ГЕРБ и ОП вчера, стана ясно, че ще се проведат консултации между партиите в парламента с цел постигане на консенсус за намаляването на размера на субсидиите.

Надвзетата си субсидия вече върнала от ГЕРБ – в размер на 6 млн. лева. Днес и от НФСБ обявиха, че ще го сторят. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button