БългарияПоследни новини

БСП обсъжда изборите и оставката на Нинова

На закрито заседание Националният съвет на БСП ще обсъди предложението на управляващите партийната субсидия да бъде намалена от 11 на 1 лев за спечелен глас на избори. 

Доклад за резултатите от вота за Европейски парламент и за предстоящте местни избори ще бъде обсъден от социалистите. 

Очаква се да бъдат взети  организационни решения за конгреса на БСП следващата неделя, на който лидерът Корнелия Нинова официално ще подаде своята оставка. Сегашното ръководство на БСП ще настоява членовете на партията да гласуват пряко за председател.

Гласовете на опозицията са за избор от делегатите на конгреса. Очаква се процедурата на гласуване да е сред спорните въпроси.  

Пленумът на ръководството на левицата се провежда точно седмижа преди 49-ия конгрес на партията, където ще бъде избран и нейният нов ръководител след като Корнелия Нинова подаде оставка след загубаата на европейските избори на 26 май. 

Вчера водачът на листата на БСП за еврозиборите Елена Йончева коментира пред БТВ решението на Нинова да подаде оставка. 

„Считам, че тя не трябва да подава оставка. Изводът от тези избори е, че мафията, организираната престъпност, този начин, по който се управлява в България – той не може да бъде преборен с активността на една партия. Било то и на най-голямата опозиционна партия. За да ги махнем тези хора, които съсипват България, трябват усилията на всички опозиционни партии, на българската журналистика, на гражданското общество. Това е голямата горчива истина от тези избори, каза евродепутатът.“

Йончева дпълни, че е огорчена от резултата, който е постигнала червената партия, защото очаквала промяната да започне от този вот. 

Подобни статии

Back to top button