БългарияНа Фокус

БСП-София подкрепя Манолова за кмет на столицата

БСП-София подкрепя омбудсмана Мая Манолова, ако тя реши да се кандидатира за кмет на Столицата. Това въобщи в телевизионно интервю председателят на организацията Калоян Паргов. 

„Едва ли мога да гадая социологически какво би се случило, но Мая Манолова се доказа като гласът на народа. Няма да е лоша и ролята й като гласa на софиянци, за да можeм да променим всичко това, което ни дразни в София. Първоначален разговор Манолова да стане кандидат за кмет на БСП не е провеждан. Но ако тя бъде номинирана от червените структури, ще има и разговор“, уточни той.

Паргов уточни, че София е трудна територия, затова към момента се търси човек извънБСП, който може да се кандидатира за кметския пост. Припомняме, че преди Мая Манолова да заеме поста на обществен защитник, тя дълги години беше депутат от левицата. 

„София е трудна територия за социалистите. Видяхме, че моделът „Радев“ успя и в София, търсим нещо подобно“, посочи Паргов.

Той коментира и ситуацията след изборите, които БСП загуби от ГЕРБ и това доведе до оставката на председателката Корнелия Нинова.

„Ситуацията, която се създаде, отклонява БСП от поставените й цели. Оставката на Нинова е факт и е подадена. Конгресът се събира, за да я констатира. Дали може да се случи друг сценарий, мога само да гадая“, коментира още Паргов относно ситуацията в БСП.

На въпрос дали самият той би се кандидатирал за лидер на партията, Паргов бе категоричен: „Този въпрос не стои пред мен“.

„Отправям призив към всички в БСП да се осъзнаят. Нинова с подаването на оставката си хвърли партията в хаос и сега се чудим какво да правим на 16 юни. Никой не искаше нейната оставка по начина, по който тя драматизира с нея“, коментира още той подадената оставка от лидера на партията след загубата на евроизборите.

Подобни статии

Back to top button