БългарияНа Фокус

Внимание! Започва полицейска акция на пътя

МВР започва акция на пътя. Ще има засилен контрол на полицията и КАТ по всички пътища в страната, съобщиха от ведомството. 

Операцията е заради зачестилите тежки пътни инциденти с жертви в последните дни.

Създадена е организация за засилен контрол върху скоростта, неправоспособността на шофьорите, ползването на обезопасителните колани и детските обезопасителни системи, отнемането на предимство на пешеходци на пешеходни пътеки.

Особено внимание ще се обръща на водачите на двуколесни превозни средства – на тяхната правоспособност, видимостта и състоянието на регистрационните табели на моторните превозни средства, използването на защитните каски.

Полицейските екипи ще бъдат локализирани по участъци с въведена временна организация на пътя, както и по местата със засилен трафик.

Остава завишен контролът на водачи, употребили алкохол и наркотични вещества.

Припомняме, че през последната седмица в страната се появиха новини за множество тежки катастрофи с ранени и загинали. Именно това е причината МВР да взема извънредни мерки за контрол ппо пътищата. 

Според отчет на Европейската комисия, България и Румъния са държавите в ЕС с най-много загинали на пътя в слестие на пътно-транспортни произшествия. Според данни на МВР пък през 2018 г. всеки пети загинал на пътя у нас е бил пешеходец.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button