Последни новиниСвят

Горбачов обясни защо не е гледал сериала „Чернобил“

Последният съветски лидер Михаил Горбачов, който е едно от основните действащи лица в хитовия сериал на НВО „Чернобил“, все още не го е гледал. Все пак той коментира, че отдавна иска да го гледа.

Причината той изтъкна в интервю за радиостанция „Говорит Москва“. Бившият лидер заяви, че е в болница и добави, че персоналът му е обещал да му осигури сериала, но досега това така и не е станало.

Сериалът на НВО „Чернобил“ показва най-тежката ядрена катастрофа в световната история, която се случва на територията на северна Украйна на 26 април 1986 г. и как хората се справят с последствията. Сериалът дори доведе до увеличаване на туристите в зоната на радиоактивно заразяване.

В същото време, Горбачов разсейва предположението, че кариерата на учен на професор Валерий Легасов се е сринала след заключенията му по разследването на причината за бедствието. Горбачов, който тогава беше президент на СССР, каза, че никога не се е опитвал да разруши кариерата на Легасов и добави, че никой друг не може да го направи.

Чернобилският мини-сериал на HBO излезе през май и се оказа голям успех за продуцентската компания. 

Новият сериал на HBO „Чернобил“ е напомняне за това колко човек е опасен за себе си и за природата. Цялата история на катастрофата в Чернобил е тежка и все още валидна като предупреждение за опасността, която дебне човечеството.

В поредицата ще видите какво е останало скрито от явността, подробности защо и как са скрити фактите за катастрофата, колко малко всъщност е значел човешкият живот в Припят през 1986 година.

От една страна, ще видите работници в паника, които се опитват да предотвратят бедствието, което е в ход. Докато в Припят жителите живеят нормално, гледайки дима, за който вярват, че е от обикновен пожар.

Една от най-потресаващите сцени е тази, в която децата играят и танцуват в дъжда от смъртоносна пепел, която пада върху тях. Такива неща наистина са се случили.

В сериала се разкриват подробности, за които никой не е знаел. Като историята за тримата доброволци, които се обричат на смърт, за да предотвратят достигането до по-голяма катастрофа, след която половин Европа днес нямаше да съществува.

Според данните на IMDb към момента „Чернобил“ е най-високо оценената телевизионна продукция в историята на сайта. Рейтингът се определя на база на гласуванията в сайта, като максимумът е 10. Пет серийният сериал е с рейтинг 9.7.

Подобни статии

Back to top button