БългарияПоследни новини

Двама души остават в болница след катастрфата с бус край Ловеч

Двама души остават в ловешката болница след катастрофата между микробус и лека кола, която стана в събота. Бусът, който превозвал група младежи, се удари в автомобил заради отнето предимство между ловешките села Българане и Малиново. Инцидентът стана в ранния следобед – около 14 часа. Вследствие на удара микробусът се преобърна в канавката

Всички пътуващи в микропбуса деца са участници във фолклорна формация и се връщали от участие в Априлци. Всички те са от Червен бряг.

В  него са пътували 12 души. След катастрофата те са откарани за преглед в болницата в Ловеч. Част от тях са пожелали да си тръгнат за домашно лечение. Състоянието на двамата, които са останали за лечение, е стабилно.

Ранени с различни травми бяха общо 10 души – 8 от пътувалите в микробуса тийнейджъри и двама от пъруващите в леката кола. Някои от децата са с по-тежки травми – лицево-челюстрна, счупена ключица, счупена раменна кост. Загинали при инцидента нямаше.

НАРАСТВАТ ИНЦИДЕНТИТЕ НА ПЪТЯ

Само от началото на седмицата до сега от КАТ са регистрирали над 75 тежки пътно-транспортни произшествия, при които са загинали 12 души, а ранените са били 89.

Това е равносметката от акцията на МВР по пътищата, която започна в понеделник и приключи днес. По време на провеждането й са установени над 20 хил. нарушения на водачи, като половината от тях са били за превишена скорост.

Съставени са и над 2500 акта за административни нарушения на шофьорите.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button