ЛюбопитноНа Фокус

Земята изгуби поредния животински вид…

За съжаление за поредна година има нещастен случай за разнообразието на природата и  загубихме поредния животински вид. И както винаги ние, хората, сме основата причина…

Преди едва няколко месеца официално още един представител на фауната беше обявен за изчезнал. Става дума за източната пума, която някога е населявала териториите от Мичиган до Южна Каролина.

Големите котки, които на практика някога можели да бъдат срещнати във всички щати на изток от поречието на река Мисисипи, за съжаление стават жертва на масови изтребвания и лов от началото на миналия век. Достигали над два метра и близо 65 килограма и заради кожата си те са станали обект на ловци и иманяри в продължение на десетилетия.

Мястото им в еко системата е било от изключителна важност във връзка с популацията на елените в региона, която към днешна дата е достигнала огромни размери. През 2015 година еколозите обявяват, че от този животински вид са останали толкова малко представители, че на практика е невъзможно той да бъде възстановен.

Към днешна дата пумите вече не могат да бъдат срещнати в естествената си среда и от миналата седмица щатите, които са били дом на величествените хищници са започнали да ги обявяват като изчезнал вид.

 

За още интересни статии ни последвайте във Facebook

Може да погледнете и категорията ни ЛЮБОПИТНО

9 Факта за Невена Коканова, които ни напомнят колко велика беше тя!

Подобни статии

Back to top button