БългарияНа Фокус

Километрични опашки изнервиха пътуващите за Гърция

Километрични опашки от автомобили и ТУР-ове се оформиха на границата ни с Гърция и Сърбия днес. Чакането от българска страна за влизане в Гърция на граничния пункт „Кулата“ достигна 4 часа, а опашката от автомобили е 5 километра.

Опашката става все по-дълга, а напрежението е високо и заради високата температура от 35 градуса. Мнозина са недоволни, че не могат да стигнат до гръцкото крайбрежие в уречените часове, а други се оплакват, че понасят и загуби заради забавянето, предаде bTV.

Гишетата работят на максимални обороти, но трафикът е изключително интензивен и се получават тези проблеми, твърдят от гранична полиция. Но според пътуващите, не се работи чак толкова бързо на границата.

Проверките на пътуващите с деца е по-продължителна и изисква по-дълго време, особено на тези, придружаващи непълнолетни и малолетни, които трябва да представят различни документи, казват служителите от ГКПП „Калотина“.

Като причина за забавянето на проверката на преминаващите се посочва и изключително засиленият трафик в днешния ден.

Към 18 часа трафикът продължава да е изключително интензивен на изход на ГКПП „Кулата“ и „Кардам“ интензивен и в двете посоки, съобщиха от ГД „Гранична полиция“. На „Калотина“ трафикът е интензивен на вход за товарни автомобили. На „Кулата“, „Лесово“ и „Дунав мост 2“ е интензивен на изход за товарни автомобили. На вход за леки автомобили е интензивен на ГКПП „Дунав мост 1“ и „Дуранкулак“. На границата със Сърбия, Македония, Гърция и Румъния трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Очаквайте подробности от брифинг на граничните власти на „Кулата“, на който ще се разкрият подробности за организацията на пътуването през следващите дни.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button