БългарияПоследни новини

Кметът на костенец предложил пари за “правилно гласуване”

Кметът на община Костенец Радостин Радев е задържан за 24 часа за даден подкуп по досъдебно производство на Специализираната прокуратура, стана ясно от официалното прессъобщение на прокуратурата.

Радостин Радев, заедно със собственик и управител на търговскто дружество бяха задържани за срок до 24 часа по досъдебно производство на Специализираната прокуратура, образувано в началото на юни тази година.

Кметът бе изведен от дома си с белезници рано тази сутрин, разказаха съседи.

“Буквално по гащи са го хванали, вдигнали са го от леглото”, твърдят местните хора.

Повод за разследването е сигнал на общински съветник от града.

В качеството си на длъжностно лице кметът му обещал дар – парична сума, за да гласува по определен начин на сесия на Общинския съвет. Сумата и за какво е трябвало да гласува общинския съветник не се уточняват от прокуратурата. По неофициална информация ставало дума за обществени поръчки.

„Досъдебното производство е образувано с постановление на прокурор от Специализираната прокуратура в началото юни т.г.“, обясни говорителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева пред “24 часа”.

Действията по разследването на Специализираната прокуратура, осъществявани със съдействието на КПКОНПИ и СДВР, продължават както в град Костенец, така в София и селища в област Стара Загора.

Все още не са повдигнати обвинения.

Радостин Радев е едно от знаковите лица в БСП.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button