БългарияПоследни новини

Кучетата, убили 39-годишен мъж, вероятно нападнали от глад

Кучетата, които в четвъртък нападнаха и причиниха смъртта на 39-годишен мъж в село Владо Тричков край София са нападнали от глад, преполагат местни хора. Преди трагичния инцидент е имало и други – едно разкъсано куче, друго нападнато куче, което успяло да оцелее, а жертвата – Димитър, е бил нападан от същите кучета и затова е избягвал да минава по пътя край вилата, в която са отглеждани. Минавал е по горска пътека, но те са го пресрещнали преди два дни и там.

„Стопанинът на кучетата идваше да ги храни през два – три дни, те лаеха денонощно, предполагам, защото са гладни. Вероятно това е и причината да нападнат човек“, коментира пред bTV Гинка Петрова, която живее в съседство.

Семо Георгиев показа и жалбите, които са подавани до полицията и общината, за да се сигнализира за отглеждането. Мъжът посочва, че хората са се страхували и от зарази, и от това че кучетата са излизали без намордник. Първо донесе три кучета, после започнаха да се размножават, посочи още Семо Георгиев.

Припомняме, че Пет домашни кучета убиха 39-годишен мъж край село Владо Тричков до Своге. Кучетата са от породата Кане Корсо и са били агресивни и преди, разказват хората от селото. Мъжът е нападнат вчера около 9 ч. сутринта. На страшната гледка се натъква жена, която отишла да събира шишарки в гората. Веднага след инцидента е арестуван и стопанинът на кучетата Йордан Карагьозов.

По случая има образувано досъдебно производство, а от прокуратурата вчера съобщиха, че срещу кучетата на Карагьозов има сигнали още от 2016 г. Затова прокуратурата още тогава е уведомила община Своге да прдприеме мерки, но не е ясно дали такива са били взети.

Подобни статии

Back to top button