БългарияНа Фокус

МВР купува бързи автомобили, за да гони нарушителите

Заради ръста на катастрофите в страната МВР предприема нови мерки срещу нарушителите. Една от тях е обявяването на обществена поръчка за купуване на бързи полицейски автомобили , за да може да преследва нарушителите на пътя по магистралите. 

Обикновено катастрофират млади хора, а причината най-често е несъобразена скорост. През 2018 година на пътя живота си са загубили 611 души, а ранените са 8500 души.

Наложените глоби за миналата година са на стойност 1 300 000.  По данни на Агенцията по пътна безопасност, съвместно с АПИ е направено обследване на 80 участъка с концентрация на ПТП, а едни от най-критичните участъци са Кресненското дефиле и пътят Русе- Бяла.

„Високата скорост е най-честата причина за пътните произшествия. В скоро време ще бъдат пуснати пътни участъци, в които се измерва средна скорост, който не позволява излизане от движението и скоростта се мери за целия пътен участък, което практически е доста по ефективно от самите камери”, заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

С тези думи вътрешният министър обясни, че лошото качество на пътната настилка не е единствената причина за честите произшествия на пътя.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

59 души са загинали по пътищата за по-малко от месец

 

Подобни статии

Back to top button