БългарияПоследни новини

Младежи се оплакаха от полицейско насилие заради пистолет играчка

Две момчета от София се оплакаха от полицейско насилие срещу тях. Родителите на Кристиян Ляпев и Илиян Томов твърдят, че синовете им са били бити от полицаи след като според органите на реда младежите насочвали оръжие срещу чакащи на спирка на градския транспорт.

В последствие обаче се оказало, че пистолетът не бил истински, а играчка, съобщава НОВА.  По думите на момчетата униформените им нанесли удари  в областта на главата и краката.

18-годишните Кристиян Ляпев, който е национал по ски, и Илиян Томов са задържани в сряда, след като гражданин подал сигнал, че насочват оръжие от автомобил срещу хора, чакащи на спирки на градския транспорт. 

„Синът ми в момента е в психическо и физическо разстройство. Чувства се потресен от случилото. В ареста никой не е обърнал внимание, че той е с тежка операция на гръбначния стълб, след спортен инцидент – той е ски състезател“, каза бащата на Кирил Ляпев в студиото на НОВА. 

Според родителите, момчетата са стояли в колата и са разглеждали пистолети-играчки, не е имало нужда от полицейско насилие. Родителите са категорични, че не са насочвани псевдооръжията към хора на улицата. След това е последвала проверка на полицаи.

„В момента, в който излизат от колата, започват да им се нанасят удари. Съпротива не е имало, затова държа МВР да извадят кадри и да покажат какво се е случило. Единият полицаи блъска и удря Крис, момчето е с яка – видимо е, че има някакъв проблем. Това са оръжия с пластмасови сачми. Те си слагат мишена и си стрелят, нито е бойно оръжие, нито е противозаконно“, допълни бащата на другото момче Галин Томов.

Адвокатът на момчетата е категоричен, че има превишаване на полицейските правомощия при задържането.

Ако тази статия е била интересна за вас, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България цъкнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button