Последни новиниСвят

Мощен взрив разтърси две жилищни сгради в Швеция

Мощен взрив разтърси две жилищни сгради в шведския град Линшьопинг, предават световните информационни агенции. Местните власти съобщиха, че 25 души са ранени. Експлозията се е случила около 9.00 часа местно време.


Причината за взрива не е ясна, но към мястото на инцидента е изпратен специален отряд за обезвреждане на бомби. Живеещите на мястото са евакуирани, а районът е отцепен от полицията.


По данни на шведското национално радио евакуирана е и общинска детска градина, която се намира в близост.

„Много хора се обадиха за мощна експлозия, която е счупила множество прозорци”, обяви говорителят на полицията Бьорн Оберг. „Досега успяхме да потвърдим, че има много хора с леки наранявания. Оградихме голяма площ, няколко блока”.

Шведското обществено радио съобщи, че голям взрив е разрушил прозорците и балконите на пететажна жилищна сграда и е повредила други сгради. Университетската болница в Линшьопинг, както и други медицински заведения в района са били призовани да помагат за пострадалите.

Сред вариантите за причината за взрива, по които се работи са технически проблем и бомбена атака заради вражда между местни банди. Няма данни в сградите, където се е случила експлозията да е имало газова инсталация.

Подобни статии

Back to top button