Последни новиниСвят

Мощно земетресение в Китай взе поне 11 жертви и рани над 100 души

Най-малко 11 души са загинали и над 122 са пострадали при земетресение с магнитуд 5,9, разтърсило район между провинциите Съчуан и Гуейчжоу в Югоизточен Китай, съобщи Китайската централна телевизия, цитирана от ТАСС.

Само 30 минути по-късно втори земен трус е засегнал областта. Второто земетресение е било с магнитуд от 5.2 по Скалата на Рихтер.


Стотици пожарникари, подпомагани от други служители и доброволци провеждат издирвателно-спасителна операция в най-силно засегнатия район. Централната власт в Пекин обяви, че са изпратени палатки, дрехи, храна и лекарства към Съчуан.

Според Геофизическия институт на САЩ епицентърът на земетресението е бил на 19 км югоизточно от град Чанин и на дълбочина 17 километра.

 

Серия вторични трусове с магнитуд 5,3 бяха отчетени днес в град Ибин, провинция Съчуан, в югозападната част на Китай, съобщи Китайският сеизмологичен център, цитиран от ТАСС.

Правителственият комплекс в Хонконг тази сутрин възобнови дейността си, предаде ТАСС.

През май 2008 г. едно от най-силните земетресения в Китай през последните години, отново в Съчуан, отне живота на почти 70 000 души, припомня Ройтерс, цитирана от БТА.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button