БългарияПоследни новини

Нова спецоперация срещу фалшивите ТЕЛК-ове

На територията на София Специализираната прокуратура провеждат нова акция срещу фалшивите ТЕЛК-решения.

По-рано днес стана ясно, че спецоперацията се провежда на три места в столицата, но повече информация разследващите ще дадат утре.

Това е поредната акция срещу фалшифицирането на документи за инвалидност. През февруари протече една от най-големите спецакции срещу измами с решения за ТЕЛК. Тогава във Варна бяха задържани шестима души, а у тях бяха открити над 1,7 милиона лева. По-късно, обаче всички бяха освободени.

Отново през февруари съдът остави в ареста шефката на ТЕЛК – Ловеч д-р Донка Минкова, която беше задържана с обвинение за подкуп. Лекарката беше арестувана заедно с посредника в схемата за издаване на фалшиви ТЕЛК решения Валентин Йотов. През април Окръжният съд в Ловеч промени постоянната мярка за неотклонение „задържане под стража“ на председателя на ТЕЛК – Ловеч в по-лека – „под домашен арест“. 

Затегнатият контрол дойде след като министър-председателят Бойко Борисов заяви пред майките на деца с увреждания от инициативата „Системата ни убива“, че ще бъде извършена цялостна реформа на системата. Тогава той обеща, че ще бъдат запушени всички течове в пенсионно-осигурителната система.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button