БългарияПоследни новини

Новите камери по бус лентите вече хванаха 1000 нарушители

Само за 24 часа новите 40 камери, които следят бус лентите в София са заснели 1000 нарушители. Това каза Димитър Петров – шеф на дирекция „Управление и анализ на трафика“ пред БТВ. 

„Установени са над 1000 нарушители – те ще бъдат предадени към Пътна полиция за налагане на глоби“, уточни той. По думите му целта на поставените по бус лентите камери е по-бърз градски транспорт в столицата.

камери, бус ленти
снимка: BTV

Петров заяви категорично, че целта на камерите не е самоцелно да се глобяват водачи , а те да бъдат дисциплинирани и да се осигури по-бързо придвижване на градския транспорт в столицата.

„Локациите на камерите не са тайна, те са навсякъде, където има бус ленти – средно на 400 метра разстояние една от друга“, каза Петров, като уточни, че камерите са 40.

Глобата за шофиране в бус лента е 50 лева.

Припомняме, че в понеделник кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че 40 камери, които ще следят специално бус лентите за движещи се там автомобили бяха поставени на различни места в столицата. Тогава Фандъкова помоли водачите да не нарушават правилата за движение, тъй като от КАТ имат всички инструменти да осигуряват спазването на закона. 

Новаината за камерите по бус лентите приветстваха и от организацията „Спаси София“.

Ако тази статия Ви е харесала, може да ни последвате във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България цъкнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button