БългарияПоследни новини

Патриоти искат ремонт на споразумението, Борисов – готов

Изправено ли е  споразумението за коалиция между ГЕРБ и „Обединени патриоти“ пред ремонт? Все още не е е ясно, но има готовност за свикване на коалиционен съвет по въпроса.

Първи с искане за това излезе  заместник-председател на ВМРО и на парламентарната група „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов преди два дни.

„Смятам, че това е нормално. Ние сме по средата на мандата и ако нещо не върви, трябва да заявим, че не върви и да търсим решение на проблемите. Това е първото, което трябва да се направи и всичко оттам насетне ще последва естествено“, каза той в интервю за БНР.

Той коментира и трусовете в т. нар. „малка коалиция“ ВМРО-НФСБ-„Атака“, които датират почти от началото на съвместното й управление с ГЕРБ. По думите на Веселинов сред патриотичните формации няма единомислие от миналата есен. Това се видя ясно и от решението им да се явявт поотделно на изборите, от което спечели партията на Красимир Каракачанов.

Председателят на НФСБ Валери Симеонов също се обяви за направата на анализ и известни корекции на  споразумението в голямата коалиция, но не уточни какви. Във връзка с призива на Веселинов той коментира:

 „Мен не са ме информирали за това, че искат преразглеждане на коалиционното споразумение. То се състои от 3 или 4 точки и няма какво да се преразглежда“, смята той.

Симеонов коментира, че коалиционен съвет в патриотичната коалиция не е имало след евровота и не се знае кога ще се случи това.

По въпроса за общото коалиционно споразумение изказване направи и министър-председателят Бойко Борисов. По думите му самият той има готовност да свика съвет, когато партньорите му поискат това.

„Когато поискат винаги можем да свикаме Коалиционен съвет. Аз всеки ден се виждам и с Каракачанов, и с Марияна Николова“, коментира Борисов, който присъства на годишния бал на КРИБ.

 

Подобни статии

Back to top button