БългарияНа Фокус

Петко Дюлгеров е получил инфаркт, според Иванчева не е случайно

„Петко Дюлгеров, който се отказа от показанията си по процеса срещу Десислава Иванчева и Биляна Петрова и заяви, че те са дадени под натиск от КПКОНПИ, е получил инфаркт. Това научихме от свои източници“.

Това беше съобщено във Фейсбук страницата на отстранената кметица на столичния район „Младост“, която е подсъдима за подкуп заедно с Дюлгеров – сочен за посредник между нея и строителния предприемач Александър Ваклин.

„В момента Дюлгеров е в тежко състояние в болница и лекарите споделят, че е слабо контактен и едва говори. Спомняме си случая с Мишо Бирата. И се питаме дали когато се откажеш от показания, спуснати от прокуратурата и КПКОНПИ, получаваш инфаркт“, пише още в публикацията, в която се припомня смъртта на Михаил Михов – шеф на федерацията по баскетбол и собственик на пивоварната „Леденика“.

През 2011 година той издъхна от масивен инфаркт в хотел „Правец Ризорт“. Няколко месеца по-рано той беше замесен в сканадала „Ало, Ваньо“, когато в публичното пространство „изтекоха“ флашки на разговори между премиера Бойко Борисов и шефа на митниците ген. Ваньо Танов (вече също покойник – б.р.), в които той настоява митничари да се изтеглят от пивоварната на бизнесмена, защото „обещал, че няма да го пипа“. 

„Защитата на Дюлгеров се очаква утре да му иска отмяна на домашния арест“, се уточнява още днес в профила на Иванчева в социалната мрежа.

През април тя, Петрова и Дюлгеров бяха осъдени на първа инстанция за поискан подкуп в размер на 187 500 евро от Ваклин. Те получиха съответно по 20, 15 и 12 години затвор, но твърдят, че са невинни и обжалват.

Петко Дюлгеров, който е сочен за посредник при получаването на подкупа и също е подсъдим по делото, се отказа от показанията си на последното съдебно заседание преди да бъдат произнесени присъдите. 

Иванчева, Петрова и Дюлгеров бяха оправдани по обвиненията за получаване на подкуп поради липса на доказателства. Прокуратурата не успя да докаже, че те са докосвали белязаните пари, които бяха открити в колата по време на показния арест на двете жени на оживен столичен булевард. Присъдите си тримата получиха за обвинението в искане на подкуп.

Подобни статии

Back to top button