БългарияНа Фокус

Пет домашни кучета нахапаха и убиха мъж

39-годишен мъж е бил нахапан и убит от пет домашни кучета в софийското село Владо Тричков в четвъртък. Животните са били от породата Кане корсо. Мъжът излязъл на разходка рано сутринта, след което бил нападнат.

Сигналът за случилото се е подаден на тел. 112 около 16 часа на същия ден и на място веднага са изпратени полицейски служители. При огледа на местопроизшествието около тялото на мъжа са установени следи от животински стъпки.

Кучетата са от породата Кане Корсо и са били агресивни и преди, съобщават местни хора. Животните са открити в имот, който се намира в близост до местопроизшествието. Къщата, където са отглеждани кучетата, няма ограда. Те са иззети и са настанени във ветеринарна клиника в София.

Собственикът на имота и петте животни e задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. На брифинг по случая директорът на Областната дирекция на МВР в София  ст. Комисар Николай Спасов съобщи, че срещу животните е имало сигнал още през 2016 г., а районната прокуратура е уведомила община Своге да вземе мерки. Не бе съобщено обаче дали такива мерки са взети.

Собственикът на кучетата не е криминално проявен. Мъжът е оказал пълно съдействие на разследващите. Предстои да му бъде повдигнато обвинение, че не е положил достатъчно грижи към животните. Според прокуратурата не става дума за предумишлено убийство.

Кане корсо е италианска порода кучета от рода на мастифите. Достига близо 70 см на ръст и около 50 кг. на тегло. Използва се за охрана и по-рядко за лов на едър дивеч. В Италия породата е известна още като „куче на мафията”.

Подобни статии

Back to top button