БългарияНа Фокус

Пловдив постепенно се възстановява след вчерашния порой

Ситуацията в Пловдив след снощния проливен дъжд постепенно се нормализира. Няма сигнали за бедстващи и пострадали хора, съобщават от МВР.

Продължава работата на аварийните екипи. През нощта няма получени сигнали за бедстващи и пострадали хора.

Пловдив, порой
снимка: Нова телевизия

Проходими, но все още трудни за преминаване са единствено подлезът на „Скобелева майка“ и Коматевския възел. Вече се мият улиците и булевардите, по които има замърсявания, но движението не е спряно. Почистват се и се отводняват и подлезите за пешеходци.

Там, където светофарните уредби все още не работят, има дежурни екипи на полицията. На два жп прелеза също се регулира движението.

Няма райони в града без електричество или вода. Аварийните екипи продължават отводняването на обществени сгради.

Пловдив, порой
снимка: МВР-Пловдив

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов пътува за Пловдив, за да инспектира предприетите действия от екипите на пожарна и полиция и да направи оглед на щетите, нанесени от обилните валежи.

На място е и директорът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов.

В неделя вечерта пороен дъжд наводни Пловдив и превърна улиците му в реки. Десетки автомобили закъсаха. Стотици домакинства останаха без ток заради аварии. Наводнени бяха къщи, мазета на жилищни и обществени сгради и 4 болници. Спасителни екипи на Пожарната са евакуирали 120 бедстващи деца от дома на културата „Борис Христов“.

 

Отводнена е сградата на областната администрация в града. 30 души – сред тях малки деца и 4 бременни жени – и са изведени от бедстващи автомобили. Оказана е помощ на четирима самотно-живеещи инвалиди в наводнени жилищни сгради.

Заради обилните валежи извънреден кризисен щаб заседава в сградата на Областната дирекция на МВР в Пловдив. Над 20 патрулни полицейски коли са разположени по невралгичните точки в града. Има и дежурни екипи на ОП „Чистота“ и почистващата фирма КМД.

Подобни статии

Back to top button