БългарияНа Фокус

Розино остава под полицейска блокада след снощния масов бой

Остава засилено полицейското присъствие в карловското село Розино след възникналото напрежение между две отдавна враждуващи фамилии. В резултат на сблъсъците бяха арестувани 44 души.

Те бяха задържани след като полицията предотврати нов сериозен сблъсък след 17 часа вчера между отдавна враждуващите фамилии Сребреви и Искендерови. След затишие те разбудиха враждата си в събота вечерта и станаха причина за засилено полицейско присъствие в селото и в неделя. Няма сериозно пострадали при повторния сблъсък между двете фамилии, съобщиха от полицията в Пловдив.

Срещу 44-мата задържани е образувано досъдебно производство. Засиленото полицейско присъствие продължава и днес, ангажирани в него са полицаи от Карлово и сектор Специализирани полицейски сили.

Реакцията на полицията беше много бърза и ситуацията беше овладяна. Това съобщиха от прокуратурата тази сутрин.

В събота вечерта група роми от фамилия Сребреви нападнали къщите на Ескендерови. Те потрошили прозорците на жилищата и стъклата на микробус, както и имущество, стреляйки с ловна пушка.

„Чули са се изстрели, има пострадали хора. Това е стара вражда, в годините много пъти са се случвали подобни действия. Иззети са три незаконни пушки и два газови пистолета“, заяви пред БНТ Атанас Илков от ОД на МВР – Пловдив.

„Задържани са 44 лица, 39 от тях за незаконно притежание на оръжия. Предстои сериозен анализ на събраните доказателства, след което ще се реши какво обвинение и каква мярка за неотклонение да се постави на лицата“, съобщиха от прокуратурата.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button