БългарияНа Фокус

Тежка катастрофа затвори АМ “Тракия”

Двама души загинаха при тежка катастрофа на 321-и километър на автомагистрала “Тракия” в района на отбивката за град Българово, съобщават от МВР. 

При инцидента са се ударили два автомобила. Вероятната причина за катастрофата е неспазена дистанция. Дясното платно в посочения пътен участък е непроходимо до приключване на огледа, като движението по магистралата в посока Бургас се извършва в едната лента с намалена скорост.

Двамата загинали при катастрофата на АМ “Тракия” са семейство от Пловдив – 81-годишна жена и мъж на 87 години, който е управлявал автомобила. Сигнал за тежкия пътен инцидент е получен около 10.40 часа. На място са пътни патрули и екипи на Спешна помощ. 

Трафикът към 12:00 ч. бе много интензивен. Създадена е организация за обходен маршрут през Карнобат по главния път. Движението в района на магистралата първоначално се е отлконяваше в лявата лента, но в момента то се осъществявява по стария път през Айтос.

По-късно бе съобщено за още два автомобила, които са катастрофирали на същото място. При тях има само нанесени материални щети.

Заради зачестилите катастрофи през последните дни бе организирана акция на МВР и “Пътна полиция”. При нея се следеше за колани, детски столчета, както и за това дали водачите са употребили алкохол или наркотични вещества. Дали шофьорите имат книжки също бе във фокуса на проверките.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button