Последни новиниСвят

Тръмп: Кметът на Лондон е бедствие!

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отправи нова порция крикити към кмета на Лондон Садик Кан. Американският държавен глава отново избра за среда на посланието си социалната мрежа Туитър, където написа:

“Лондон има нужда от нов кмет възможно най-скоро. Кан е бедствие и ще става още по-лошо.”


Заедно с това послание Тръмп препраща текст в на крайнодясната коментаторка Кати Хопкинс, която пише: “Това е Лондонистан на Кан” – фраза, която описва неуспехите на градската управа да се справи с мюсюлманските екстремисти.

По-късно президентът Тръмп написа ново съобщение в Туитър, гласящо, че “Кан е национален позор, който унищожава Лондон”.

По-рано този месец Тръмп нарече Садик Кан “пълен неудачник”, след като кметът критикува британското правителство, че е поканило държавния глава на САЩ на официално посещение.

Кан сравни американския президент с фашистите от миналия век. Но враждата между двамата датира от няколко години – Кан, който е пакистански произход, критикува Тръмп заради забраната му мюсюлмани да влизат в САЩ, а Тръмп скастри кмеа, че не се е справил с теророристичните атаки на Лонвоския мост през 2017 г., когато 11 човека бяха убити.

За още новини от света кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button