Последни новиниСвят

Хакерска атака по време на „Пряката линия“ с Путин

Хакери са атакували приложението за пряка връзка с президента Владимир Путин, благодарение на което граждани от цяла Русия му задават въпроси в ефир, който се излъчва по основните руски телевизии.

Това съобщи единият от водещите на предаването.

„По време на общуването на президента Путин в пряк ефир е била регистрирана DDOS-атака на приложението за връзка“, каза водещата. По думите й, атаката е била отразена, но е причинила проблеми с позвъняванията, които са отстранени своевременно.

Според водещата на „Пряка линия“, атаката срещу колцентъра е дошла от чужбина.

От „Росстелеком“ уточниха, че става въпрос за две мощни DDoS-атаки.

В същото време, редакторът на телевизия RT, която също предава на живо, Маргарита Симонян обяви, че атаката е дошла от Украйна.

ЩЕДРИ ОБЕЩАНИЯ

Руският президент Владимир Путин обеща увеличаване на разходите за социални програми като част от усилията на правителството за модернизация, съобщават АП и БТА. При традиционната „Пряка линия“, когато отговаря на въпроси на гражданите, Путин се изправи пред оплаквания от ниските заплати и пенсии. Той отговори, обявявайки планове за увеличаване на заплатите в държавния сектор.

„Реалните доходи на гражданите са се понижавали в продължение на няколко години, като най-големият спад е бил през 2016 г. Сега обаче доходите постепенно се повишават, каза Путин”, цитиран от ТАСС. Темпът на растеж на реалната работна заплата към май 2019 г. е достигнал 2,8%, уточни той.

По думите му от началото на годината повишението на заплатите е достигнало до 44 млн. души. 


Това е 17-ата Пряка линия, организирана, откакто Путин дойде на власт преди 18 години.Обикновено отговорите на въпросите продължават между 4 и 5 часа. Тази година Пряката линия е организирана в момент, в който популярността на Путин е чувствително намаляла и недоволството и безпокойството на населението е нараснало, откакто той обяви преди година непопулярни мерки, като вдигането на пенсионната възраст и увеличаването на ДДС.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button