ЛюбопитноПоследни новини

Якудза – 13 факта за най-зловещата мафия в света!

Якудза е „работодател” на повече от 100 000 души – това я превръща в най-голямата криминална организация в света.

Името Якудза идва от „ойтьо-кабу” – игра на карти, подобна на покера.
Я-ку-дза (8-9-3) е губеща ръка. Структурата на Якудза е типична пирамида – главата на върха държи цялата власт, която се предава чрез лоялните му поддръжници.
За да не изневерят на японската традиция, и в този случай има пълна отдаденост и послушание. Ойабун (Oyabun) – бащата дава съвети на кобун (kobun) – детето, от което се очаква да пожертва живота си.
След Втората световна война, в Якудза членуват около 184 000 души – броят им се равнява на половината от японската полиция.
Наказанията в Якудза винаги са физически. Неизпълнението на поставена задача завършва с отрязване на част от малкия пръст.  Така наказаният става по-зависим от защитата на покровителя си. В епохата Мейджи подобен акт означавал, че наказаният няма да може да държи свободно меча си.
Йошио Кодама е обединителят на фракциите „Якудза”. Той е първият „кръстник”. Той имал крайнодесни политически възгледи и подпомагал финансова Либералдемократическата партия.
Сумо борбите са много разпространени сред членовете на Якудза.
Якудза има фирма, която продуцира порнографски филми. Освен това, организацията е виновна за голяма част от трафика на жени.
Вярвате или не, Якудза много пъти се е притичвала на помощ в трудни ситуации. Например по време на земетресението в Кобе. Там е една от щаб квартирите на организацията. След бедствието тя предоставя на хората безопасни убежища. Реакцията й е по-бърза, отколкото на правителството. Дават храна, вода и всичко необходимо на оцелелите при различни бедствия. Освен това помагат на бедните като взимат от богатите.
Твърди се, че Якудза действа и на територията на САЩ. Голяма част от последователите й се намират на Хавай, но са засечени и в Калифорния, Невада и Ню Йорк.
Якудза вижда в насилието поезия, трагедия и достоен начин да умре един човек.
Можете да разпознаете членовете на организацията по тялото, покрито с татуировки. Именно заради тях те носят дреха, която напълно закрива тялото. Татуировките заемат цялата кожа, с изключение на малка зона между гърдите и корема. По традиция татусите не се правят с устройства. Жените, които са членове , не играят роля в бизнеса им. Повечето от тях заемат традиционно място – а то се изразява в това да бъдат съпруги и да възпитават децата. Дамите обаче също демонстрират принадлежността си чрез татуировки.

Ако тази статия Ви е харесала, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още любопитни материали цъкнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button