БългарияПоследни новини

Жълт код за дъжд и бури за 13 области в страната

Жълт код за обилни валежи с гръмотевици е обявен за утре в 13 области на Централна България. Очакваните количества дъжд са около 25 литра на квадратен метър. Има условия и за градушки.

В събота е предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в североизточните райони и планините, ще превали дъжд и прегърми. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 29° и 34°, в София – около 30°. Привечер и през нощта краткотрайни интензивни валежи, придружени с гръмотевици ще има в Централна България, а до сутринта ще превали и на места в източните райони.

В планините също е слънчево, но след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен, по най-високите части силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра 15-16°.

Слънчево е и по Черноморието, в следобедните часове с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност. На места, главно по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Ще духа бриз. Максималните температури ще са между 26° и 28°. Температурата на морската вода е 21° – 23°. Вълнението на морето ще бъде 1 – 2 бала.

Подобни статии

Back to top button