БългарияПоследни новини

Собственикът на петте кучета, които убиха човек, остава в ареста

Йордан Карагьозов, чиито пет кучета нахапаха и убиха човек миналата седмица остава в ареста. Решението е на Окръжен съд Своге. Инцидентът стана миналата седмица в гориста местност в село Владо Тричков.

В съдебната зала собственикът на кучетата заяви, че трагедията е огромна и съжалява за случилото се
Според показанията на кмета на с. Владо Тричков Иван Николов, от 2016 г. насам той многократно е предупреждавал Карагьозов да се грижи по-добре за животните си.

Във фаталния ден петте кучета от породата Кане Корсо се измъкнали от двора и нападнали 39-годишен мъж от селото. Установено е, че той е бил нахапан до смърт и е починал от раните си. Смята се, че животните са били недохранвани.

Хората във Владо Тричков предполагат, че агресивните кучета, които убиха човек, са били оставени без грижи и те са нападнали от глад. Преди трагичния инцидент е имало и други – едно разкъсано куче, друго нападнато куче, което успяло да оцелее, а жертвата – Димитър, е бил нападан от същите кучета и затова е избягвал да минава по пътя край вилата, в която са отглеждани. Минавал е по горска пътека, но те са го пресрещнали вчера и там.

„Стопанинът на кучетата идваше да ги храни през два – три дни, те лаеха денонощно, предполагам, защото са гладни. Вероятно това е и причината да нападнат човек“, коментира пред bTV Гинка Петрова, която живее в съседство.

Семо Георгиев показа и жалбите, които са подавани до полицията и общината, за да се сигнализира за отглеждането. Мъжът посочва, че хората са се страхували и от зарази, и от това че кучетата са излизали без намордник. Първо донесе три кучета, после започнаха да се размножават, посочи още Семо Георгиев.

Ако тази статия Ви е харесала, може да ни последвате и във Фейсбук от ТУК.

Подобни статии

Back to top button