Последни новиниСвят

Тръмп обяви старт на предизборната си кампания (ВИДЕО)

Американският президент Доналд Тръмп постави началото на втората си предизборна кампания за президентския пост в САЩ. Следващите избори за държавен глава ще се проведат през 2020 г.

„Нашата страна напредва, процъфтява, сега е в пълен растеж, лети към нови невероятни върхове“, каза по време на речта си Тръмп.

Този път той обеща да запази Америка велика. Думите си пой произнесе пред близо 20 000 свои привърженици, събрали се в спортна зала в Орландо, щата Флорида.


 

„Ако искате да приключите с тази корумпирана система веднъж завинаги, елате на 3 ноември и гласувайте, гласувайте, гласувайте“, каза Тръмп. Напомняйки за победата си на президентските избори през 2016 г., той заяви: „Един път го направихме и сега ще го повторим. И този път ще доведем нещата до край. Ние ще продължим да правим Америка отново велика и после наистина ще запазим Америка велика“, увери Тръмп.

Речта на събитието бе доминирана и от обвинения към „фалшивите новини“, Хилари Клинтън, Барака Обама или разследването на специални прокурор Робърт Мълър за руска намеса в президентските избори от 2016 г., които бяха освирквани от публиката при всякоспоменаване от страна на Тръмп.

„Целият свят завижда на нашата икономика, която е може би най-добрата икономика в историята на страната ни“, добави той под бурните овации на привърженици си в зала „Амуей център“.

В речта си Тръмп обрисува тревожна картина на това, как ще изглежда животът ако той загуби изборите догодина, отбелязва Асошиейтед прес. Той обвини критиците си в „неамериканско поведение“ и уверявайки тълпата, че демократите „искат да ви унищожат, искат да унищожат нашата страната такава, каквато я познаваме“.


Тръмп отбеляза, че е укрепил въоръжените сили, наложил е санкции на Русия и е дал алтернативни източници за доставка на енергоносители на цяла Европа, което е създало много сериозна конкуренция за Русия. „Никой не е проявявал по-голяма твърдост спрямо Русия от Доналд Тръмп“, добави президентът, цитиран от ТАСС.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button