10-километрово задръстване се образува на „Калотина“

10-километрово задръстване се образува на „Калотина“

Късно през нощта временно беше ограничено движението по АМ „Европа“ в посока ГКПП-Калотина в участъка Сливница – Калотина поради струпване на автомобили по границата със Сърбия, съобщиха от АПИ. Причината е традиционното за това време на годината придвижване на гастарбайтери от Германия, Франция и Нидерландия, като вчера опашката достигна 10 км, въпреки че всички гишета работеха.

 

Ограничението наложено през нощта важеше до нормализиране на трафика, шофьорите на всички автомобили изчакваха на място, а трафикът се регулираше от „Пътна полиция“.

 

Максим Шилов разказа пред БНТ, че е чакал повече от шест часа. Трафикът е доста интензивен, но винаги по това време от годината е така на „Калотина“, допълни той.

 

„Също така поради това, че там има представители на РЗИ да проверяват пътуващите относно ковид мерките, се създава доста напрежение и доста чакане на самия пункт, което изнервя самите пътуващи“, разказа Шилов.

 

По думите му служителите на РЗИ не са били достатъчни като брой, за да проверяват по-бързо и да осигуряват по-бързото преминаване.

 

„Те ходеха на зиг-заг между колите да проверяват самите ваксинационни сертификати и ковид тестове“, каза българинът.

 

След границата също самото придвижване до отсечката на магистралата е затруднено заради лошите пътища.

 

Максим Шилов, който пътувал от Англия, допълни, че през Европа придвижването е нормално и няма такива опашки.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК