11 жертви на пътя около Великден: "Пътна полиция" с препоръки за прибиращите се след празниците - Bulletin.BG
11 жертви на пътя около Великден: „Пътна полиция“ с препоръки за прибиращите се след празниците

11 жертви на пътя около Великден: „Пътна полиция“ с препоръки за прибиращите се след празниците

11 души са загинали по пътищата между 28 април и 3 май, съобщи на брифинг главен инспектор Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция“. Той уточни, че днес се очаква сериозен трафик, тъй като е последният почивен ден след Великден. 

 

От КАТ са направили организация на движението, за да се избегне образуването на тапи, каквито видяхме в началото на празничните дни. 

 

Сред най-проблемните места, по думите на Близнаков, ще е обходът на магистрала „Тракия” при Стара Загора. Там, при нужда, движението ще се отклонява към Димитровград и ще се регулира постоянно.

 

От полицията препоръчват на шофьорите – включително и заради ремонтите в някои участъци на магистрала „Тракия“ да използват по-слабо натоварения Подбалкански път.

 

При пътен инцидент без пострадали водачите трябва да преместват автомобилите си вдясно, а не да чакат в лявата лента на магистралата, припомни Близнаков.

 

„Нека бъдем търпеливи, да не бързаме, защото в старанието си да спестим време, ще загубим много повече“, призова главен инспектор Близнаков.

 

За улеснение от днес до 9 май, неделя – по „Тракия“ в района на жп надлеза при 159-и километър ще има две ленти за София и една за Бургас.

 

Това съобщават от Пътната агенция, както и уточняват, че ремонтите налагат трафикът се извършва двупосочно в платното за Бургас.

 

Отново заради ремонт е ограничено и движението в участъка между пътните възли „Чирпан – Изток“ и „Стара Загора“ на автомагистралата.

 

Близо половин милион автомобила са напуснали столицата преди почивните дни около Великден, сочат данните на Агенция „Пътна инфраструктура“.

 

Най-много превозни средства в посока Бургас са преминали по АМ „Тракия“ – 225 048. След това е АМ „Хемус “ – 128 700 МПС, АМ „Струма“ – 46 605, пътя София-Калотина – 53 233, трасето през Искърското дефиле /път-II-16/ – 24 077, и Подбалканския път I-6 – 19 906.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК