На ФокусПоследни новиниСвят

12 души загинаха след стрелба в американски град

Властите в американския щат Вирджиния съобщават, че 12 души са загинали, а четирима други са ранени при стрелба в сграда на градските власти в град Вирджиния бийч. От полицията заявиха, че заподозреният е действал сам. По  думите на властите той е стрелял „безразборно“.
стрелба
снимка: Flashnews
На пресконференция началникът на полицията в града Джим Сървера каза:

„Знаем, че малко след 4 следобед заподозреният е влязъл в сграда номер 2. Той е бил дългогодишен служител и мигновено е открил стрелба.“

Сърверa обясни, че мъжът е носил оръжие 45-и калибър, а пълнителите, които е ползвал, са съдържали повече муниции от обичайното.

Самоличността на нападателя вече е установена. Той е бил убит при престрелка с полицията. Към момента няма информация за състоянието на пострадалите. Сред ранените има един полицай, но животът му е бил спасен от бронираната  жилетка.

Престрелката в комплекса, в който има около 25 сгради, се е случила в петък следобед местно време. 

стрелба
снимка: Flashnews

Първоначалната информация беше за множество ранени при инцидента. Съобщаваше се също, че стрелецът е бил задържан. 

Губернаторът на американския щат Вирджиния Ралф Нортъм пристигна в града. Той определи случилото се като ужасен ден:

„Това е просто ужасен ден и мислите ни са с жертвите и техните семейства. Работим заедно със силите на реда и служителите в болниците, за да гарантираме, че сме се погрижили за всички.“
В Туитър певецът и продуцент Фарел Уилямс, който е родом от  Вирджиния бийч, написа, че се моли за града, загиналите и близките им. 

Засега няма данни за пострадали български граждани, съобщава БНР.

Подобни статии

Back to top button