157 са вече жертвите на потопите в Германия, обявиха извънредно положение в Бавария (ВИДЕО+СНИМКИ)

157 са вече жертвите на потопите в Германия, обявиха извънредно положение в Бавария (ВИДЕО+СНИМКИ)

Обявиха извънредно положение в района на Бавария, предаде ДПА. Причината са тежките наводнения. Жертва на стихията станаха 156 души.

 

Само в германската провинция Райнланд-Пфалц има 110 загинали, по данни на полицията.

 

Потвърдените жертви в провинция Северен Рейн-Вестфалия са 45.

 

В района Арвайлер има 670 ранени.

 

 

В много от околните райони електричеството и телефонните линии още не работят.

 

Активизирали са се много земни свличания, а екипите на пожарникарите са претоварени, каза късно снощи говорител на Центъра за управление на кризисни ситуации „Траунщайн“.

 

Градовете Берхтесгаден и Бишофсвизен са особено силно пострадали. Някои от живеещите там вече са евакуирани. Населението беше призовано да стои далеч от мазетата и долните етажи и да не излиза по улиците.

 

По оценки на експерти тази нощ нивото на реките Берхтесгаденер Ахе, Траун и Тиролер Ахен може рязко да се повиши. Водата в района на Берхтесгаденер Ахе вече се е повишила с 1,5 метра.

 

 

През изминалата седмица проливни дъждове, започнали в понеделник в Западна и Югозападна Германия, доведоха до тежки наводнения.

 

От коритата си излязоха притоците на Рейн – Ар и Мозел, и по-малки реки като Зауер, Прюм, Нимс, Кил и Ерфт.

 

Поройни дъждове от по 100 литра на квадратен метър предизвикаха наводнения и в източната германска провинция Саксония, предаде ДПА.

 

Високите води засегнаха популярен хълмист туристически район, известен като Саксонска Швейцария.

 

 

 

Тази вечер местните власти в Саксонска Швейцария-Остерцгебирге обявиха, че до някои селища вече няма достъп: Нойщад, Зебниц, Бад Шандау, Райнхардсдорф-Шьона и Гориш.

 

Наводнени са пътища и пешеходни зони. Затворена е железопътната линия, свързваща Бад Шандау с чешкия град Дечин, обяви тази вечер компанията „Дойче бан“. Промяната засяга движението на влаковете по маршрута Хамбург-Берлин-Дрезден-Прага. Очаква се влакове по тази линия да не се движат поне до следобедните часове на днешния ден.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК