ЛюбопитноПоследни новини

16 прости правила за как да намерим правилната половинка и да живеем щастливо!

На всички ни се е случвало да започнем нова връзка с правилната половинка и да живеем щастливо, но това да е временно. Рано или късно малките проблеми преобръщат връзката от „перфектна“ към „ужасна“. Затова ние подбрахме 16 прости правила, които ще ви помогнат да не допускате тези грешки…

1. Запомнете, че противоположностите НЕ СЕ привличат. Отначало може да ви се струва забавно и интересно, но с времето няма да е така…

2. Още от самото начало установете правила за разпределяне на отговорностите, иначе рано или късно всичко се стоварва на единия и от там идват и драмите…
3. Винаги уважавайте чудото „НЕ“. Когато нещо дребно дразни половинката не го правете за да го дразните, колкото и маловажно да е това.

4. Имате нова връзка и още от първите месеци човекът срещу вас ви прави напук? Просто го зарежете, няма да се подобрят нещата…
5. НИКОГА не пренебрегвайте малките неща! Ако нещо ви дразни, колкото и малко да е просто го изговорете. Големите проблеми често идват от много малки неща…
6. Казвайте на партньора си какво не ви харесва от самото начало, а не очаквайте сам да се досеща. (Изключително важно за дамите!)
7. Ако имате проблем, не търсете мнение на приятели, приятелки, съседи, стринки и т.н. Разрешете го с разговор един с друг.
8. Ако все пак не можете да стигнете до консенсус посетете психолог, хората учат с години за такива проблеми, ще се справят по-добре от „Мария съседката“.
9. Не си мислете, че връзката с вашата половинка ще е като от филм/книга. Това няма как да стане, бъдете реалисти и работете за благото на другия, ако не го оценяват и не получавате същото, приключвайте докато е време. 
10. Не се мъчете да форсирате нещата и да „догонвате“ връзките и „постиженията“ на приятели и познати. Изчакайте, помислете и тогава действайте, независимо дали става дума за живеене заедно, брак или дете. 
11. НЕ игнорирайте тревожните сигнали, които ви изправащ вашата половинка. Ако има проблем или се съмнявате в нещо не правете напук, не пускайте намеци, а говорете. Много по-голям шанс има да откриете „проблема“ ако просто говорите директно.
12. Ако връзката върви перфектно и сте решили да минете на „следващата стъпка“, първо поживейте заедно. Ако всичко продължава да е перфектно след поне половин година съвместен живот, то тогава давайте смело.
13. Оставете лично пространство на половинката. Излиза с приятели? Няма проблем. Не звънете през 5 минути, не ровете в телефона, не дебнете с кой си пише. Доверието е най-важното.
14. НЕ ги сравнявайте с бившите и не говорете за тях. Особено важно е при началото на някоя връзка… но дори ако е минало известно време, никога не казвайте „оф и ти си същия/същата“.
15. Никога не оправдавайте агресията и ревността с признак на „силна любов“. Напротив, ако някой ви обича много, ще ви има доверие и ще уважава вашето лично пространство.

16. Винаги правете комплименти. Независимо дали точно в този момент е заслужено или не. Докато си правите малки комплименти и положителни коментари – било то вербално или физически, нещата ще са ОК. В момента, в който станете „просто съквартиранти“ нещата са свършили.

 

 

 

Ако статията Ви е харесала, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още любопитни материали цъкнете ТУК.

Подобни статии

Прочетете също
Close
Back to top button