БългарияНа ФокусПоследни новини

2 години затвор за Семерджиев, който уби 2 момичета в София

Георги Семерджиев, който направи зверска катастрофа на столичния бул. „Черни връх“, при която загинаха две млади жени, бе осъден на 2 години затвор и 139 лева заради ползването на фалшива шофьорска книжка.

В момента той е подсъдим по няколко дела. Най-тежкото обвинение е за катастрофата.

Според съдиите по делото за шофьорската книжка, чрез събраните доказателства, както и от разпитите на свидетелите, се установява по безспорен начин, че на 14 февруари 2022 г. в София Семерджиев е ползвал неистински официален документ за управление на МПС, на който е придаден вид, че е издаден от Конфедерация Швейцария.

По време на заседанието защитата поиска от съда да направи запитване до Конфедерация Швейцария дали има издаван такъв документ с конкретният номер, който се разследва и на кое име е той. Адвокат Мирослав Христов каза, че самите обстоятелства по ползването на документа са изцяло неустановени, предвид факта, че на тази дата шофьорската книжка не е иззета, а само вписана във фиша от служителите на отдел „Пътна полиция“.

Прокурор Мима Куцкова уточни, че има категорични данни, че от посочената страна не е издаден такъв документ за управление на превозно средство, а съдът намери искането на защитата на неоснователно. По думите ѝ обвиненият е извършил престъплението при пряк умисъл и не са налице смекчаващи вината обстоятелства. Прокурорът поиска лишаване от свобода около средния размер на съответна норма, а тя е 8 години.

„Каквото прецени съдът“, каза Семерджиев в последните си думи преди обявяването на присъдата.

Присъдата на СРС не е окончателна и подлежи на обжалване.

На два пъти съдът отложи делото на Георги Семерджиев. Причината за това стана отсъствието на адвоката му Мирослав Христов , който беше глобен с общо 1500 лв. Днес адвокат Христов представи болничен лист, с който втората му глоба от 1000 лв. беше отменена.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Цветлин Йовчев: Живко Коцев яде и пие с хората, които трябва да разследва

Подобни статии

Back to top button