ЛюбопитноНа ФокусПоследни новини

28 години по-късно: Медицинска сестра се срещна с недоносеното бебе, което е спасила

Медицинска сестра откри, че се е грижила за свой колега, когато е бил бебе и с малки шансове за живот.

Повече от 32 години Вилма Вонг работи в детската болница на Лусил Пакард в Стандфорд. През август към екипа на лечебното заведение се присъединява 28-годишният Брандън Семинаторе, който завършва ординатура по детска неврология в Станфордския университет.

При разговор с д-р Семинаторе, Вилма Вонг се усъмнява дали не познава младия лекар от преди. 

„Попитах как се казва, и фамилното му име ми звучеше много познато“, каза Уонг. „Поразпитах го от къде е и той ми каза, че е от Сан Хосе, Калифорния, и че всъщност е недоносено бебе, родено в нашата болница.”

Любопитството на Уонг нараства, и в един момент тя просто попитала Семинаторе.

„Попитах го дали баща му е полицай“, каза тя. „И настана голяма тишина и тогава той ме попита дали съм Вилма, аз казах „да“.

Още щом разбрала, че синът й ще започне работа в детската болница на Лусил Пакард в Стандфорд, майката на Семинаторе му припомнила случаят и го помолила да потърси сестра Вилма Вонг, която била неотлъчно до него в най-критичните дни. 

След като Брандън информирал родителите си за откриването на медицинската сестра, родителите му изпратили снимката, която имали на Вилма държейки го в скута си.

„Срещата с Вилма беше изключително емоционално преживяване. Никога не съм очаквал да срещна с човека, който се е грижил за мен в най-трудния период от моя живот“, казва Семинаторе. 

Животът събира Брандън и Вилма близо 30 години по-късно… с мисията да даряват и спасяват животи. 

Източник: sofia-post.com

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО

ФИНИКИЙСКИ ХОРОСКОП: Древният народ разкрива тайните на съдбата

 

Подобни статии

Back to top button