You are currently viewing 33-годишна родилка се бори за живота си в Добрич
снимка: Unsplash

33-годишна родилка се бори за живота си в Добрич

33-годишна родилка с Covid-19 е интубирана в реанимацията на МБАЛ-Добрич и лекарите се борят за живота й.

 

Жената е била приета за лечение на 25 март с двустранна пневмония. Три дни по-късно обаче състоянието й започва да се влошава и медиците предприемат спешно родоразрешение. Новороденото момченце, което е заченато чрез ин витро и е първородно дете, е в добро състояние, с отрицателен PCR тест за момента.

 

Според новите препоръки от днес, на седмия ден ще му бъде взета още една проба за коронавируса, съобщиха от родилното отделение.

 

Състоянието на родилката е тежко, тя е била интубирана и е настанена в интензивното отделение за Covid пациенти на Многопрофилната болница в Добрич, заяви началникът на Отделението по акушерство и гинекология д-р Ивайло Петев пред БНР.

 

„Проведен е консулт с регионалните консултанти по реанимация и по акушерство и гинекология. Във вторник дойде регионалният консултант по реанимация. Жената беше в добро състояние, но няколко часа след това настъпи остро рязко влошаване на състоянието ѝ и все още е тежко“, добави той.

 

Вчера в здравното заведение в Добрич е била оперирана още една родилка, заразена с Covid-19, тя също е с пневмония, информира д-р Петев.

 

Жената обаче е в стабилно състояние. 36-годишната пациентка е станала майка за втори път. Заболяването в третата вълна протича изключително бързо и нито един симптом не е за подценяване, коментираха медици.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК