Любопитно

4 ползи от отслабването, освен здравето и външния вид

Отслабването честно ни се вижда като сложна задача, а основният фактор за реализирането му – мотивацията, нерядко липсва. Когато се говори за загуба на излишни килограми, повечето хора го правят заради начина, по който изглеждат и в по-редки случаи по здравословни причини.

Тези две ползи обаче не са единствените плюсове на отслабването – представяме ви още четири.

1.Добро настроение и тонус

В началото тренировките може да ви се струват изключително изморително и тежко начинание, но веднъж превърнете ли  ги в навик, ще се чувствате ужасно, ако спрете да ги правите. Когато тялото ви влезе в определен режим на движение и правилно хранене освен че ще изглеждате и ще се чувствате по-добре, ще за почнете и да сте в много по-позитивно настроение. Това се дължи на факта, че физическата активност води до отделяне на хормон на щастието. И така докато се усетите, ще разберете, че редовните тренировки вместо да ви изморяват, ще ви носят свеж прилив на енергия и много по-добро самочувствие. Опитайте и няма да съжалявате!

2. Ще ви е значително по-удобно

Само няколко килограма по-малко, а ще се чувствате стотици пъти по-добре. Ще се чувствате доста по-комфортно в дрехите си. Копчето няма да ви стяга вече, дънките няма да създават дискомфорт, любимият ви потник ще ви стои както преди. Когато свалите няколко килограма ще видите колко по-добре ще се чувствате в кожата си. Всички тези неудобства ще изчезнат и ще трябва просто да намерите перфектните за вас дрехи и да се чувствате чудесно в тях.

3. Няма да се задъхвате

Ако страдате от затлъстяване и имате излишни килограми, то най-вероятно чувствате тежест при движение. С отслабването, това ще се промени. Лекотата, с която ще извършвате ежедневните си задачи ще ви изненада наистина много. Ще се чувствате доста по-комфортно и няма да се задъхвате на всяка втора крачка. Ще можете да правите всичко, което си поискате, ако успеете да издържите само 8 седмици. Дори в един момент ще осъзнаете, че дългите разходки вече не са проблем, а дори напротив, ще се превърнат в удоволствие. Когато свалите излишните килограми, ще започнете да се движите значително повече, което ще ви помогне да продъжите с редуцирането на излишните килограми. А когато достигнете желаната фигура, ще Ви бъде още по-лесно и приятно да я поддържате.

4. Ще бъдете затрупани от комплименти

Нека не забравяме, че и мъжкото внимание няма да закъснее, а то действа по-разкрасяващо от която и да е друга процедура. Комплиментите ще ви мотивират да продължавате да променяте себе си. Веднага щом започнете да виждате промяна в огледалото, ще започнат и другите хора да виждат тази промяна. Това ще Ви донесе допълнителна мотивация и желание да вървите напред.

Трите зодии, които не могат да ПРОЩАВАТ

За още интересни статии ни последвайте във Facebook

Може да погледнете и категорията ни ЛЮБОПИТНО

Подобни статии

Back to top button