БългарияНа Фокус

7-годишно момиченце е убито, издирват извършителя

7-годишно момиченце от сливенското село Сотиря бе открито в тежко състояние край селото. То е било със сериозни наранявания по тялото и е откарано в Спешна помощ, където не са успели да го спасят.

Предполагаемият заподозрян за извършване на престъплението е 21-годишният Матрин Трифонов, който живее във вилна зона край селото.

Издирвателната акция в село Сотиря продължава. Кметът на селото Димчо Георгиев съобщи за БГНЕС, че в търсенето са включени пожарна и полиция, както и военна полиция, гранична полиция, горски служители и хеликоптери.

Предполага се, че заподозреният за убийството е избягал в гората, но версиите са много, заяви още Георгиев. Времето е лошо, в района вали дъжд и затова издирването ще бъде усложнено.

Предполагаемият извършител е познат с множество домови кражби. Сплашвал е местни жители с пистолет. След престъплението той е изтрил профила си във Facebook.

„Заподозреният е странил от останалите жители на селото“, каза кметът Димчо Георгиев.

Не е имал компания и хора, с които да е близък. Издирваният мъж не е жител на село Сотиря, живеел е във вилната зона и е слизал в селото, за да пазарува.

„Познато е лицето, виждали са го тук“.

„Нормално семейство. Тук беше на детска градина момиченцето, нормално се грижеха за него, беше добре облечено, чисто. Няма признаци, че не са се грижили за детето или да се спекулира. Голяма трагедия. За всички в селото е шок“, допълни още кметът Георгиев.

Починалото дете е посещавало местната детска градина и се готвило да започне училище.

Пред репортер на БГНЕС жител на селото също потвърди, че заподозреният за убийството на 7-годишното дете е избягал в гората. Той живеел в селото от много години. Преди време е заплашвал малките деца, а преди това е лежал в затвора за кражби.

Доходите на българите продължават да растат значително

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button