7 ретроградни планети през 2021 г.: Опасности дебнат отвсякъде
снимка: Pixabay

7 ретроградни планети през 2021 г.: Опасности дебнат отвсякъде

Всяка година астролозите обръщат специално внимание на планетите, които са ретроградни, и 2021-ва не прави изключение, пише Edna.bg. И през следващата година няколко планети ще се движат в обратна посока, което ще повлияе на всички аспекти в живота.

 

Ретроградните планети обаче не са единствената астрологична опасност. Има и затъмнения, които, макар и краткотрайни, също могат да създадат много неприятности. Предварителното познаване на опасните дни обаче може да ви помогне да намалите рисковете и да избегнете проблемите.

 

Ето кои планети ще са ретроградни през 2021-ва:

 

Меркурий
През 2021 г. Меркурий ще бъде ретрограден три пъти: от 30 януари до 21 февруари, от 30 май до 23 юни и от 27 септември до 18 октомври. Ретроградният Меркурий обикновено означава големи финансови проблеми. По време на такива периоди не трябва да се правят скъпи покупки. Астролозите също съветват да внимавате с лъжите и преструвките. Когато Меркурий се движи в обратна посока, много хора започват да разпространяват слухове и клюки, паметта ни пък може да се влоши и плановете ни да се провалят.

 

Венера
Втората планета в Слънчевата система в периода на ретроградно движение намалява запасите от енергия у хората и предизвиква объркване в любовната сфера. През 2021 г. ретроградната Венера ще започне час в края на годината – 19 декември. Това означава, че преди новогодишните празници е по-добре да не се карате с близки.

 

Юпитер
Най-голямата планета по време на ретроградното си движение кара хората да изпитват проблеми с творческото вдъхновение и интуицията си. Ретроградният Юпитер ни прави много по-арогантни, неспокойни или алчни. Ретроградното движение на Юпитер ще започне на 20 юни и ще приключи на 18 октомври. През това дълго време планетата ще премине през знаците Водолей и Риби. Астролозите отбелязват, че през този период могат да възникнат много проблеми, всеки от които е по-добре да бъде решен незабавно, без забавяне.

 

Сатурн
Сатурн ще се движи в обратна посока от 23 май до 11 октомври. В този период от време могат да се случат неочаквани закъснения във финансите и проблеми със самочувствието. Това важи особено за водните и въздушните знаци от зодиака. През тези шест месеца трябва да се пазите от токсични хора, които налагат мнението си.

 

Уран
Уран през 2021 г. ще се движи назад до 14 януари. За втори път планетата ще бъде ретроградна от 20 август и няма да стане директна до края на годината. Докато тази планета се движи назад, много хора са възпрепятствани да осъществят плановете си, а проблеми се появяват във всички сфери на живота. През такива периоди може да изпитате много и различни преживявания.

 

Нептун
Тази планета ще започне обратното си движение на 25 юни и ще остане ретроградна до 1 декември. Астролозите съветват да се борите с апатията, която може да ви обземе. По това време човек трябва да се пази от завръщане на стари зависимости и влошаване на интуицията. Ще бъде по-трудно да се преодолеят трудностите, така че е по-добре да помолите някого за помощ, отколкото да се опитвате да решите всичко сами.

 

Плутон
Плутон в астрологията е отговорен за колективната енергия, следователно по време на периодите на ретрограда може да се очаква раздор в семейството или работния колектив. През 2021 г. Плутон ще бъде ретрограден от 27 април до 6 октомври. През това дълго време е по-добре да не допускате кавги и да не влизате в конфликти с другите. Астролозите съветват разрешаването на всякакви проблеми чрез преговори и в спокойна обстановка.

 

Източник: Edna.bg

 

Разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО