You are currently viewing 7 ретроградни планети през октомври: Вселената ни дава нов шанс
снимка: Pixabay

7 ретроградни планети през октомври: Вселената ни дава нов шанс

Още един месец, още нови предизвикателства от ретроградните планети, с които трябва да се справим. Когато една планета е ретроградна, това променя въздействието на планетата, пише Edna.bg.

 

Понякога ретроградата подчинява общата мощ на планетата, друг път кара планетата да прави грешки, което прави ежедневния живот по-объркан. Въпреки това, ретроградите са основна и неподлежаща на договаряне част от астрологията и, вярвате или не, те могат да бъдат завладяващи и просветляващи събития.

 

Седем планети ще бъдат ретроградни през октомври 2021 г. и въпреки че това звучи много, не е толкова лошо и страшно, колкото си мислите. Четири от тези ретрогради дори ще приключат този месец.

 

Основният акцент в ретроградната картина на октомври е ретроградният Меркурий, разбира се. Меркурий е планетата на комуникацията, когнитивните функции и логиката, което прави тази ретрограда една от най-досадните и трудни от всички. Докато е ретрограден, има много по-голям шанс да кажете нещо нередно, да изпуснете телефона си в тоалетната или да загубите ценни документи в офиса.

 

Ето и кои други планети ще бъдат ретроградни през предстоящия месец:

 

Плутон – от 27 април до 6 октомври
Плутон, планетата на създаването и унищожението, е ретрограден през последните няколко месеца. Тази планета обаче най-накрая ще се върне към директното си движение на 6 октомври, с което тази ретроградна дейност приключва. Докато е ретрограден, Плутон се фокусира върху динамиката и силата, които управляват вашата реалност.

 

Докато тази планета е ретроградна, може да почувствате чувство за контрол, вдъхновяващо ви да се изправите срещу онези, които се опитват да доминират над вас, и да преосмислите начина, по който използвате собствената си сила.

 


Сатурн – от 23 май до 10 октомври
Ретроградният Сатурн също ще приключи този месец. През последните пет месеца Сатурн, планетата на дисциплината, кармата и зрелостта, се движеше наобратно, което ви позволи да размишлявате върху работната си етика, както и върху дългосрочните си цели.

 

Мислете за ретроградния Сатурн като за прекъсване на напрежението, за да можете да преоцените напредъка си. След като Сатурн стане отново директен на 10 октомври, може би ще имате по-добра представа върху какво трябва да работите и как можете да бъдете по-отговорни.

 

Юпитер – от 20 юни до 18 октомври
Включете алармата, защото ретроградният Юпитер приключва на 18 октомври. Юпитер е планетата на радостта, експанзията, удовлетворението, мъдростта и приключенията. Макар и ретрограден, буйният и удивителен ефект на Юпитер има тенденцията да става по-сдържан.

 

Това е възможност да се отдадете на самоанализ, както и да се фокусирате на вътрешния си растеж. Въпреки това, след като ретроградният Юпитер приключи, може да се почувствате готови да изследвате света по нов начин и да пробвате нови преживявания.

 

Нептун – от 25 юни до 1 декември
Няма планета, която да е по-объркваща и главозамайваща от Нептун. В крайна сметка Нептун е планетата на мечтите, илюзиите и фантазиите, което означава, че тази планета има склонност да изкривява истината и да замъглява вашата преценка.

 

Когато обаче Нептун е ретрограден, някои от тези фантазии и заблуди могат да изчезнат с лекота. Ретроградният Нептун има тенденцията да ви помага да виждате нещата малко по-ясно, отколкото бихте могли.

 

Хирон – от 15 юли до 19 декември
Хирон е астероид, известен като „ранения лечител“, което по същество означава, че той посочва най-дълбоката ви рана, както и опитите ви да я излекувате.

 

Докато Хирон е ретрограден, може да почувствате още по-дълбока връзка с емоционалните си нужди. Могат да е появят несигурности, но и ще ви се даде възможност да изследвате тези несигурности, докато работите върху тях, и може би дори да ги излекувате.

 

Уран – от 19 август до 18 януари 2022
В астрологията Уран е планетата на внезапните промени, революцията, независимостта и индивидуалността. Когато Уран не е ретрограден, промените, които предизвиква, са по-експанзивни и външни, разтърсвайки света, в който живеете.

 

Въпреки че Уран е ретрограден, той има тенденцията да обръща енергията си навътре, вдъхновявайки ви да се отдадете на по-лична и интроспективна форма на бунт. Ретроградният Уран е прекрасно време да разберете колко уникални сте всъщност.

 

Меркурий – от 27 септември до 18 октомври
Истинският проблем този месец е ретроградният Меркурий. Този популярен транзит има силата да създаде комуникационна катастрофа, причинявайки преплитане на информация, неудобни ситуации и пътувания през миналото.

 

Докато този ретрограден Меркурий се движи през Везни, които са ориентирани към взаимоотношенията, може да забележите, че този транзит има още по-дълбоко въздействие върху вашия социален и любовен живот от обикновено. Пригответе се да преосмислите връзките си, както и какъв партньор сте самите вие.

 

Източник: Edna.bg

 

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО