БългарияНа Фокус

Номинираха Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ

Депутатите от управляващото мнозинство (ГЕРБ и “Обединени патриоти”) номинират за поста председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) настоящия главен прокурор Сотир Цацаров. 

 

Припомняме, че досегашният шеф на комисията Пламен Георгиев бе принуден да подаде оставка под обществен натиск заради незаконната му тераса, станала част от скандала с апартаментите на властта “Апартаментгейт”.

 

Вместо да получи наказание за извършеното от него неморално действие (след като дори излъга неколкократно за въпросната тераса), той бе поощрен с назначение за консул на България във Валенсия.

 

Съобщението, че управляващите номинират Цацаров направи в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. 

 

“Нашето предложение е г-н Сотир Цацаров”, заяви Даниела Дариткова.

 

А Емил Димитров- Ревизоро беше категоричен:

 

“Цацаров е това, които всички останали не са”.

 

Той разкри, че с всички депутати от ПГ,с които мнозинството е коментирало темата, са казвали “или Цацаров, или да не се занимаваме”.

 

“Шансът се състои в това, че г-н Цацаров има професионална нагласа да поеме тази комисия”, каза Явор Нотев.

 

Според него Цацаров е демонстрирал и решителност, която е необходима за този пост. Той оставя прокуратурата подредена и неопетнена.

 

В същото време от такова име, от такова лице има нужда комисията, за която го предлагаме, добави юристът от “Атака”.

 

Според приетите от депутатите процедурни правила срокът за внасяне на кандидатури изтича утре – 20 ноември.

 

ДРУГИТЕ КАНДИДАТИ

 

До този момент има още една друга внесена кандидатура от депутати за поста. ВОЛЯ предлага Симеон Найденов за председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество.

 

Депутатите от коалицията се водят от принципа, че за всеки важен пост като този трябва да има възможност за избор и конкуренция на личности.

 

„Квалификацията и професионалният път на г-н Найденов по безспорен начин доказват, че с богатия си опит и лични качества той може да допринесе за постигането на по-добри резултати при противодействието на корупцията”, коментираха от ВОЛЯ.

 

Лекарката, обвинена, че отказала да приеме болното дете, със собствена версия

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button