БългарияНа Фокус

Лекарката, обвинена, че не приела 3-годишния Александър, бе посрещната на работа с овации

Д-р Елена Георгиева – лекарката, която бе обвинена от майката на 3-годишния Александър, че не е приела детето е Националната Педиатрична болница, вече се върна на работа. По думите на д-р Иван Литвиненко, който също работи в Педиатрията, тя била посрещната с овации. 

 

“Д-р Елена Георгиева – вчера беше първият й работен ден, беше посрещната с овации. Аз не знам тя как издържа”, отбеляза той в интервю за БНТ.

 

Припомняме, че д-р Георгиева бе временно отстранена от длъжност заедно с директорите на болниците “Лозенец”, “Питогов” и “Проф. д-р Иван Митев” заради смъртта на 3-годишното дете в София. Те не бяха на работа по време на проверките, назначени от здравния министър Кирил Ананиев по искане на премиера Бойко Борисов. 

 

А самите проверки не показали да има пропуски в работата на лекарите. Това сочи докладът на “Медицински надзор”, но и вътрешна проверка в Педиатрията.

 

“Ние също направихме проверка и заключихме, че няма допуснати никакви пропуски от лекарите, същото заключи и проверката на одита”, категоричен е проф. Литвиненко.

 

“Бих благодарил  голямо уважение на Лекарския съюз, който този път застана зад съсловието”, допълни медикът.

 

Проф. д-р Литвиненко посочи и кои според него са основните причини да се стига до подобни тежки ситуации.

 

“Това касае цялостната система на здравеопазване, броя лекари, броя сестри. В последните години намаля броят на педиатрите и ще намалява. С началото на реформата намаля броят на сестрите, обслужващи детския контингент. Огромна част от децата се обслужват не от педиатри, а от общопрактикуващи лекари. Клиничните пътеки в педиатрията са едни от най-ниско платените”, подчерта още проф. д-р Литвиненко.

 

Руснак сигнализира, че гимназия в Бургас е пълна с бомби

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button