БългарияНа Фокус

Откриха опасна бактерия във водата в Перник

Установено е наличието на опасната бактерия ешерихия коли във водата, която се доставя в Перник. Това съобщиха от Районната здравна инспекция (РЗИ) в града.

 

Изследването е направено след сигнали, подадени от граждани.

 

“Днес 24.12.2019 г. се извърши микробиологичен анализ на взетите 5 броя проби. В 3 от тях са установени несъответствия по показателите колиформи и ешерихия коли (в района на кв.“Проучване“), в 2 от пробите се установи наличие на сулфит редуциращи клостридии (в района на кв.“Проучване“ и ул. “Рашо Димитров“ №5)”, се казва в съобщение на инспекцията.

 

Вече са предприети и необходимите мерки:

 

“За резултатите е уведомено ръководството на ВиК дружеството. РЗИ – Перник разпореди на управителя: водоподаването в района на кв.“Проучване“ да бъде преустановено до възстановяване качеството на водата, да се предприемат мерки за информиране на населението и осигури снабдяване с питейна вода, посредством цистерна”, се казва още в съобщението на РЗИ – Перник.

 

В момента се извършват ремонтни дейности от страна на „ВиК“ ООД Перник.

 

РЗИ – Перник Ви информира, че водата в посочените райони не е годна за питейно-битови цели и препоръчва същата да не се използва. След вземане на контролни проби и възстановяване качеството на водата, населението ще бъде информирано своевременно.

 

Навръх Бъдни вечер полицията влезе с багери в завод „Стомана“ в Перник

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button