БългарияНа Фокус

Втори фалстарт на делото срещу Митьо Очите

Втори фалстарт на делото срещу Димитър Желязков – Митьо Очите. Спецсъдът не успя да разпита първите двама свидетели заради неполучено становище от апелативните магистрати.

 

 В началото на септември 2019 г., делото обвиняемите тях беше прекратено заради допуснати съществени процесуални нарушения в обвинителния акт. Държавното обвинение трябваше да ги отстрани в спешен порядък, за да не изтече законният 8-месечен срок за задържане на подсъдимите.

 

След като в средата на декември бе взето решение делото да тръгне по същество, защитата го обжалва. Апелативният спецсъд обаче още не се е произнесъл, което блокира старта на процеса.

 

Желязков и още 12 души са с обвинения за участие в организирана престъпна група за изнудване, принуда, палежи и разпространение на наркотици. Несебърският бос беше арестуван в Турция през август 2018 година, а през февруари, миналата година беше екстрадиран обратно у нас.

 

Ако бъде признат за виновен, го заплашват 15 години затвор, глоба от 5000 до 10 хил. лева и конфискация на половината му имущество. Днес предстои съдебният процес да започне с разпит на свидетели по случая.

 

Отново прехвърчат искри между Дженифър Анистън и Брад Пит (ВИДЕО)

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button