БългарияПоследни новини

Шофьор на линейка отказа да помогне с пренасянето на болна жена (ВИДЕО)

Арогантно поведение в кадър. Видеото възмути много хора в мрежата. На клипа се вижда как шофьор на линейка отказва да помогне на медик да премести пациент от дома му в Пловдив до линейката – буквално няколко стъпала надолу, пише Нова телевизия.

 

Екипът на спешна помощ е извикан на адрес по сигнал за жена в тежко състояние. Автор на видеото е съсед, който се притекъл да помогне. Чува се как шофьорът и съседът започват да се карат.

 

От Министерство на здравеопазването обясниха за НОВА, че шофьорите на линейки трябва да оказват съдействие на членовете на съответния медицински екип.

 

„Бяхме повикани при пациент, който беше в безпомощно състояние. На адреса дойде съсед, който помолих да слезе и да помоли шофьора да изкара носилката пред входа на блока и да ни помогне при изнасянето на пациента. След като се върна, младият мъж каза, че шофьорът е отказал да помогне. Когато излязох, видях, че носилката е извадена, но шофьорът и съседът се караха”, сподели д-р Веселка Танева.

 

В крайна сметка шофьорът помага за изнасянето на пациентката. Доктор Танева разказва, че често има нужда от помощ, но обикновено шофьорите й съдействат. Тя е коментирала случая с директора на болницата.

 

Шофьорът на линейката не бе открит за коментар.

 

 

Мъжът, убил съпругата си в Кюстендил, я облякъл за погребение и извикал траурна агенция

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button