БългарияПоследни новини

Подозират, че мъжът самоубил се в ДАНС, искал да нападне агенти

У мъжа, който вчера се самоуби със самоделно оръжие в сградата на ДАНС бяха открити и пистолет със заличени номера и два пълнителя. Работи се по версията, че той искал да нападне агенти на службата. 

 

“Проверява се версията за опит за нападение над служители от ДАНС “, казват по случая от Софийската районна прокуратура, която ръководи разследването по случая.

 

Емил Крумов, който се простреля в сградата на ДАНС е бил отчаян от живота, живеел сам, а преди 10 г. отново е правил опит за самоубийство, но неуспешен, научи “24 часа”.

 

Той е член на движението “Български национален съюз” (БНС ), което организира Луковмарш всяка година в София. Крумов е бил редовен посетител на събитието, срещу което има широк обществен отпор.

 

Той е в Управителния съвет на БНС , но не се занимавал активно с политика. Точно заради националистическото събитие, което е насрочено за 22 февруари, е бил извикан Емил Крумов в ДАНС .

 

Призовката му е била за 14 ч. Той минал през будката до оградата. Там записали и имената му. След това се запътил към сградата, където контролът е по-сериозен.

 

На входа са поставени и металдетекторите , които следят за скрито в дрехите оръжие. Когато служителите на входа поискали да го проверят Емил извадил самоделка , подобна на писалка и я насочил към главата си. Последвал изстрел и Крумов паднал в кръв на земята.

 

Веднага е извикана Бърза помощ и полиция. Пристигнал е и наблюдаващия прокурор. Мъжът вече бил мъртъв.

 

Освен самоделката Емил носил в дрехите си и незаконен пистолет с два пълнителя. Точно заради това се разследват намеренията му да влезе в сградата на ДАНС и да стреля на месо.

 

Точно преди 10 дни главният прокурор Иван Гешев нареди проверка на БНС , които са организатор на “Луковмарш “. Това е факелно шествие в памет на ген. Христо Луков.

 

Луков е един от двигателите на Съюза на младежките национални легиони – ултранационалистическа профашистка и пронацистка организация в България, активна през 1932 – 1944 година и определяна като най-мощното фашистко движение в българската история.

 

Всяка година кметът на София забранява Луковмарш със заповед, но въпреки това националистите го провеждат.

 

Проверката, наредена от Гешев трябва да покаже дали е спазен Законът за политическите партии. Обясненията на организаторите са вземани в ДАНС . Освен Крумов са били привикани над 10 души, но в различни дни.

 

Виктория Бекъм сгафи сериозно

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button