БългарияНа Фокус

От догодина започва пилотна програма за военно обучение в училищата

В сутрешния блок на Телевизия Европа депутатът от ВМРО доц. Милен Михов обяви, че от догодина започва пилотна програма за военно обучение в училищата.

 

“Срещата с министъра на образованието и науката г-н Красимир Вълчев не е инцидентна, защото темите, които обсъждахме, са част от нашата управленска програма. Обсъдихме идеята да бъде разработена една национална пилотна програма за военно и патриотично възпитание в българските училища, съвместно Министерството на образованието и науката и Министерството на отбраната, която да разшири съществуващото досега в 9 и 10 клас в час на класа време за военно обучение”, заяви доц. Михов.

 

По думите му целта на програмата ще бъде бъде да научи децата на военно-приложни спортове, а няма да бъде само теория.

 

“Идеята ни е да има време за повече спорт, отколкото сега сухата материя. Децата ще придобият знания и умения при бедствия и аварии. Това е общата идея, върху която се обединихме с г-н Вълчев. От следващата учебна година, в рамките на две години, ще започне като пилотна програма”, заяви депутатът.

 

По думите на народния представител промените в Закона за хазарта са стъпка към по-голяма страведливост.

 

“Не бих искал да влизам в обяснения дали се одържавява или не, защото тук става въпрос за регламент и дебатът е малко в страни. Но очевидно е, че имаме проблем при децата и младите – превръща се в начин на живот и част от битовата култура. В последните години имаше изследване, че е много висок делът на децата от Северозападна България, за които търкането на билетчета се превръща в ежедневие и е общоприето от всички, начин на поведение и път за социално развитие и забогатяване”, категоричен бе доц. Михов.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button