На ФокусСвят

Джамбазки: Европа принадлежи на нациите, а не на бюрократите

“Ясно показахме, че бъдещето на Европа принадлежи на суверенните ѝ нации, а не на безличните бюрократи. „Европа на отечествата“ е не просто политически лозунг, а исторически факт”.

 

Това са думите на евродепутата и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки, изказани по време на конференцията на високо равнище на тема „Националният консерватизъм. Бог, чест, отечество“, която се провежда в Рим.

 

Форумът обединява много национално ориентирани консервативни формации от цяла Европа, а Ангел Джамбазки е част от делегацията на групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в ЕП.

 

На форума се обсъждат редицата важни въпроси за бъдещето на Европа – теми като миграция, сигурност, както и защитата на традиционните европейски ценности.

 

Основната задача на конференцията е да отговори на въпроса “Заплаха или добродетел е новият национален консерватизъм?”, оглеждайки се в делата на велики личности като Папа Йоан-Павел Втори и американския президент Роналд Рейгън.

 

За голямото събите българският евродепутат Ангел Джамбазки написа в профила си във Фейсбук:

 

“Днес в Рим се провежда крайно интересна конференция на високо равнище на тема „Националният консерватизъм. Бог, чест, отечество.“

На конференцията се обсъждат редица важни за бъдещето на Европа въпроси като миграцията, сигурността, както и защитата на традиционните европейски ценности. Събитието е посетено от редица национално ориентирани консервативни формации от цяла Европа, като гвоздей на програмата ще бъдат речите на премиера на Унгария Виктор Орбан, италианския сенатор Салвини, както и младата надежда на френската политика Марион Марешал.

Събитието си постави за цел да сближи политическите позиции на нашите политически семейства. Групата на Европейските консерватори и реформисти е представена и от съпредседателя ѝ професор Ришард Легутко, както и от колегата от Испания Хеман Терч.”

 

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button