БългарияНа Фокус

Джамбазки: Срамувайте се, защото години наред прикривахте диктатора Ердоган (ВИДЕО)

В пламенна реч пред евродепутатите в Брююксел представителят на страната ни в ЕП Ангел Джамбазки обвини част от политическите партии, които годии наред зашитаваха турския президент Реджеп Ердоган и призоваваха Европа да отвори границите си за бежанците.

 

“Много хора в тази зала трябва да се срамува. Колеги в ляво от мен, в годините назад всички вие управлявахте и прикривахте турския диктатор Ердоган. Правехте се, че не виждате, че това е един диктатор, който използва човешкото нещастие за своите лични политически цели. Вие бяхте тези, които казахте „ние ще се справим“. Ами не, не се справихте.”

 

Евродепутатът от ВМРО се обърна лично към онези, които и на прага на тази унищожителна нова криза с мигрантите предлагат отново Европа да ги приеме:

 

“Чувам колеги, които призовават отново да се отворят границите и ги питам: Кой от вас е приел в своя дом поне един нелегален имигрант от Афганистан, от Иран или от Еритрея? Ако има такъв, нека да вдигне ръка и аз ще призная, че съм сгрешил. Но знам, че това не е така, Знам, че никой от вас не би и не е приел нито един нелегален имигрант, но продължавате да ни учите на ум и разум. Това, уважаеми, е лицемерие и трябва да се срамувате”.

 

С тези думи ДЖамбазки завърши изказването си пред евродепутатите. Той обаче имаше възможност и да влезе в дебат, който безапелационно спечели.

 

Негов колега репликира, че за година и половина е приел бежанец в дома си и попита след като Европа подкрепя военните действия, от които бягат мигрантите, не трябва ли да поеме отговорност.

 

А Джамбазки отговори:

 

“Ще си позволя да ви преподам кратък и много бърз урок по международно право. Бежанецът идва от война. Турция е сигурна държава – на нейна територия не се води война. От територията на Турция в България и в Гърция не може да дойде бежанец – това е нелегален имигрант. Вие заблуждавате и лъжете”, отговори Джамбазки.

 

 

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button