БългарияНа Фокус

След удара колата на Милен Цветков изхвърчала 20 метра напред, няма спирачен път

След фаталния удар между джип “Ауди”, управляван от дрогиран 22-годишен мъж и автомобила “Субару” на журналиста Милен Цветков леката кола изхвърча 20 метра напред. Спирачен път няма. 

 

Това стана ясно след огледите, направени от полицията на мястото, където загива журанлистът при катастрофата снощи. 

 

22-годишният шофьор, който връхлетя с джипа си върху колата на водещия Милен Цветков, е задържан за 24 часа в столичното Четвърто РПУ. Това заяви пред журналисти директорът на СДВР комисар Георги Хаджиев.

 

Инцидентът стана вчера около 18.18 часа на кръстовището на бул. “Черни връх” и ул. “Сребърна” пред мол “Парадайс”. Субаруто на Милен Цветков е изчаквало на червен светофар, когато е ударено от джипа “Ауди Q7”. 22-годишният младеж, чиято самоличност все още не е обявена официално от МВР, е имал спътничка.

 

Направеният тест за наркотици на виновния шофьор е показал употреба на канабин и амфетамини. Шефът на СДВР допълни, че младежът има книжка от 2016 г. и до момента е с едно регистрирано леко нарушение на Закона за движение по пътищата.

 

Очаква се прокуратурата да му повдигне обвинение за причиняване на смърт след употреба на упойващи вещества. По закон, предвиденото наказание е от 3 до 15 години затвор.

 

Карбовски: Сбогом Милене, усмихнат тиквенико, сполай ти за думите!

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button